Imprægnering Erhverv

Imprægnering som hos tæppefabrikanterne.

Ligesom tæppeproducenterne bruger vi hos Byens Chem-Dry en teknik hvor vi via varme masserer imprægneringen ned i tæppets fibre.

Ved en varmefikseret imprægnering kommer denne ud i tæppet samtidigt med at vi renser det. Dette medvirker at imprægneringen bliver ført dybt ind i tæppets fibre pga. varmen i rensningen i stedet for kun at ligge sig på toppen. Når så tæppet køles ned er imprægneringen trængt dybt ind i fibrene og sidder derved meget bedre fast i tæppet. Typen og hyppigheden for imprægneringen er meget afhængig af om det er et syntetisk tæppe eller et uldtæppe. Vi kan imprægnere både dit syntetiske tæppe og dit uldtæppe med forskellige former for imprægnering. 

Langt de fleste møbler bliver ikke imprægneret fra producentens side.

Det vil sige at al snavs, støv pletter, sved og nikotin har meget nemmere ved at sætte sig i dine møblers tekstiler.

Med en imprægnering af jeres møbler gør vedligeholdelse af dem meget nemmere, da imprægneringen vil få alt flydende (mælk, kaffe, te, vin) til at prelle af og perle på toppen så det er lige til at tørre af. For at imprægneringen kan fungere optimalt anbefaler vi dog at man får renset sine polstrede møbler før en imprægnering. Og er jeres møbler helt nye kommer vi gerne gratis ud og foretager en test for at se om netop jeres møbler indeholder imprægnering fra producentens side.


Chem-Shield™: Effektive Imprægneringer til tæpper

Byens Chem-Dry® råder over et stort specialiseret program af imprægneringstyper, som er tilpasset til de enkelte tæppetyper og den trafik, der er på dem.

Ligesom tæppeproducenterne anvender Chem-Dry® en enestående teknik, hvor der anvendes varme til at behandle imprægneringen ind i tæppets fibre.

Fordelene ved denne form for varmefikseret imprægnering er mange i forhold til traditionelle imprægneringsmetoder.

Byens Chem-Dry®’s imprægnering påføres tæppet varmt samtidig med at tæppet renses.  Den sprudlende varme* kuldioxid* i det vandbaserede rensemiddel bevæger imprægneringen rundt i alle afkroge af tæppets fibre, så det ikke kun er tæppets top, der bliver imprægneret. Varmen får tæppefibrene til at åbne og udvide sig.  Derved trænger imprægneringen dybt ind i selve fiberen.  Når tæppet køler af igen, lukker fibrene sig omkring imprægneringen, som nu sidder væsentligt bedre fast.  Varmefiksering.

Byens Chem-Dry®’s imprægneringer indeholder både såkaldte syrefarveblokeringer (det, der hindrer, at farvestoffer fra kaffe, te, rødvin mv. sætter sig permanent i tæppet) og smudsafvisende egenskaber, der sørger for at almindeligt fodsnavs ikke sætter sig i tæppet nær så hurtigt.

Syntetiske tæpper

Langt de fleste moderne syntetiske tæpper er imprægneret fra fabrikkens side for bedre at kunne modstå almindeligt snavs og pletter.
Efterhånden som tæpperne bruges slides imprægneringen ud af tæppet.  For at hindre at, tæpperne snavser til hurtigt eller får permanente pletter, er det derfor vigtigt, at de med jævne mellemrum genimprægneres. 
Det sørger Byens Chem-Dry® løbende for i forbindelse med den almindelige vedligehold-else og rens af tæpperne.

Uld Tæpper
Uld indeholder fra naturens side en olie, der kaldes lanolin.  Lanolinen er med til at gøre ulden modstandsdygtig overfor pletter og snavs.  Uldtæpper er derfor næsten aldrig imprægneret af producenten.
Men dels slides lanolinen ud af tæppet på samme måde som imprægneringen på de syntetiske tæpper, dels viser tests, at uldtæpperne bliver væsentligt mere modstands-dygtige overfor snavs og pletter, såfremt de imprægneres af Chem-Dry®.

Vi anbefaler derfor, at uldtæpperne imprægneres hver gang de renses.

Imprægneringstyper:

•    Perlende eller næsten perlende til uldtæpper
•    Perlende til syntetiske tæpper
•    Ikke perlende til syntetiske eller uldtæpper

Spørg vore konsulent om fordelene ved de forskellige imprægneringstyper.

* at kunne fremstille ”Varm Kuldioxid” er et af Chem-Dry®’s enestående patenter


Chem-Dry® Effektive Imprægneringer til møbler

Langt de fleste producenter af møbelstoffer/møbler vælger ikke at imprægnere deres tekstiler inden de sendes ud til virksomhederne.  Det er synd.

For det første fordi en effektiv imprægnering giver virksomheden en langt større tilfredsstillelse i brugen af møblerne. 
For det andet bliver man ikke blot i stand til at vedligeholde møblerne.  De gøres faktisk vedligeholdelses-venlige.
For det tredje er det ikke en katastrofe at tabe en kop kaffe, hvis møblerne er imprægneret.
For det fjerde forlænges møbelstoffernes levetid.
For det femte forlænger det dramatisk perioden mellem nødvendige rensninger af møblerne… og så til en brøkdel af prisen.

Med fare for at gøre os selv arbejdsløse anbefaler vi jer, at lade skrivebordsstole, konferencemøbler, hyggehjørne sofaer, kantinestole, møblerne i bestyrelseslokalet mm. imprægnere.  Fordelene er simpelthen for mange til, at I vil ønske gå glip af dem.  Og prisen for en god Chem-Dry® imprægnering er ikke på nogen måde skræmmende.


Imprægnering til Polstrede møbler

Som alle andre former for imprægneringer virker de bedst på tekstiler, der er rene.

Nye møbler
Er møblerne nye, kan vi teste, om stoffet er imprægneret fra producentens side.  Er møblerne ikke imprægneret, så bør de imprægneres så hurtigt som muligt, inden de når at optage for meget støv.

De møbler I sidder på lige nu
Ja, de har sikkert nogle år på bagen. For at møbelstoffet kan modtage og absorbere imprægneringen effektivt, bør de renses først.  Og er stolen mere end et par år gammel, så har møbelstoffet behov for at blive renset for støv, snavs, pletter, sved, nikotin mm.

Chem-Dry®’s imprægnering til møbelstoffer får alt flydende (te, kaffe, mælk, vin osv.) til at prelle af og perle på toppen.  Imprægneringen kan hverken ses eller mærkes. Stoffet er lige så blødt og lækkert som det ellers ville være.

Imprægneringen nedsætter den almindelige besmudsning dramatisk, og kommer der en plet på stoffet, kan den fjernes med en varm opvredet klud.


Vedr.: imprægnering af nyt tæppe

Vedlagt er som aftalt tæppeprøven, som vi har imprægneret med varmefikseret Chem-Dry® Powerguard™ samt med Chem-Dry® Wool Protectant.

De to imprægneringer kan tilsammen 3 forskellige ting:

1)    blokerer for syrefarver (kaffe, rødvin, opkast, stort set alle mad-farver mv.) således, at sandsynligheden for permanente indfarvninger mindskes dramatisk
2)    mindsker ved hjælp af polymerer mængden af almindeligt snavs som sætter sig fast i tæppet (mao. bliver den daglige støvsugning en tand mere effektiv)
3)    vha. en vandbaseret flourcarbon specielt udviklet til at beskytte uldfiberen mod såvel vådt som tørt snavs, dannes et usynligt skjold omkring hver fiber for at modstå snavs og pletter og hjælper tæppet med at holde sig renere længere. Vil i mange tilfælde få flydende til at perle på tæppet og vil gøre det muligt at fjerne de fleste spild.

Imprægneringerne er vandbaserede og kan ikke ses eller mærkes på tæppet, når de først er lagt i.

Vi anser kombinationen af disse to imprægneringer, som værende den bedste beskyttelse, som tæppet kan få.
Behandlingen foretages af to omgange med minimum 6 timers mellemrum, således at tæppet hver gang kan nå at tørre.  Efter den sidste behandling bør tæppet ikke anvendes i 6-10 timer.